Hunger Games sender hilsen fra børnehaven

Har du nogensinde smagt RIGTIG god kaffe?!

image

Jeg er sådan en der drikker instant-kaffe! Det der frysetørrede stads som kan købes i selv den tarveligste døgner. Det gør jeg fordi jeg synes det meste kaffe smager lidt henad hyænestrint og giver en ditto ånde. Husker I ikke de der folkeskolelærere der altid åndede én i nakken så man nærmest fik tårer i øjnene af at trække vejret, mens de stod der og stjal den gode luft med deres kop daggamle sorte kaffesved og balrog-ånde? Pludselig var det langt mere attraktivt at løse de svære matematikstykker på egen hånd, frem for at få hjælp af en velmenende lærer der spredte sin dementor-ånde udover lokalet og efterlod én komplet hvid i hovedet af luftmangel.
Nå – men det er mit kaffe-udgangspunkt!
Og idag skulle jeg så besøge en gammel veninde, der har udviklet sig til en sand kaffeguru. Og når jeg fortæller hende jeg kun drikker instant…. Ja så kigger hun på mig, slår blikket ned og smiler på den der måde, hvor man VED hun tænker: you don’t know nothing! Og det kan hun ganske givet ha ret i.
Nuvel. Sine, som hun hedder, havde besluttet at min kaffesans skulle ha sig en på opleveren. Og det skal jeg da lige love for den fik! Hun fortalte mig, at grunden til at meget (al det kaffe jeg kender) smager brændt og besk, faktisk skyldes at man i tidligere tider, hvor kaffe var en mangelvare, måtte slække på kvaliteten. Overmodne bønner og bønner med insektangreb og deslige, røg med, når der skulle ristes. For at spæde op, kunne man også finde på at blande kaffen op med byg, så prisen kunne holdes nede. Til gengæld var man nødsaget til at riste kaffen meget hårdt, ja brænde den af, faktisk, så man ikke kunne smage de dårlige bær og andet stads, som var blandet i kaffen. Nu er folk så blevet vant til den brændte smag og derfor fortsætter man typisk med at riste kaffen meget hårdt.image
Nuvel, ikke hos Sine – eller Holy Bean, som hendes firma hedder. Jeg fik den lifligste kop kaffe, som rent faktisk smagte af Uuuhhmmmm i steder for Uaaaadr! Faktisk var den så god at jeg slet ikke behøvede at bedøve den med en halv liter mælk, sådan som jeg plejer. Nope, den ku drikkes helt ren og fin, uden smagssløvere som mælk og sukker. Hurra! Min første kop kaffe – som smagte GODT!!!
Tjek Sine og hendes hellige bønner ud her: http://holybean.dk

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hunger Games sender hilsen fra børnehaven