Om at spise syltetøjet og lade bollen ligge....

Hvilket kærlighedssprog taler du?

foto2

En skønne dag møder man – helt tilfældigt – en person, som er mere interessant end de fleste. Man får nærmest et gok i nødden og bliver helt småtosset, og ens frie tanker bliver afløst af et mylder af naive forestillinger omkring den pågældende person, og den hyggelige fantasi looper bare igen og igen. Pludselig en dag sker det fantastiske måske, og man bliver kærester. Lykken er gjort! Eller det tror man i hvert fald. Lige indtil man finder ud af at den man troede der kunne opfylde og udfylde alt hvad man nogensinde havde savnet her i livet, faktisk ikke helt har læst samme lægeroman som man selv har. Tværtimod. Man begynder derefter at længes. Længes efter at han gør eller siger særlige ting. At han bekræfter én på den måde man gerne vil bekræftes på. Man siger selvfølgelig ingenting til ham om det – for effekten af en kærlighedserklæring skrumper ned til størrelsen af et myreekskrement, såfremt man selv har fremtvunget den. Så man sukker bare lidt højere og gør sig så selv ekstra umage med at gøre de ting som man ville ønske ens bedre halvdel gjorde. – For hvis man nu selv udviser netop det man gerne vil modtage, så MÅ det da gå rent ind!
fot1
Desværre hjælper det meget ofte utrolig lidt. Faktisk for det meste hjælper det ingenting!
Og netop her, hvor man er aller mest fortvivlet, er det man skal kaste et øje eller to på det som populært set kaldes kærlighedssprog. En simpel beskrivelse af måden hvorpå vi giver og modtager kærlighed. Og hvor forskellig vores tilgang til det kan være. Når din kæreste tror han giver dig hele verden ved at skrive dig en sød sms, men alt du hungrer efter er at han husker at samle sine sokker og underrør op inden han smutter ud ad døren , ja så kan der meget vel være tale om to forskellige måder hvorpå man opfatter det at give og modtage kærlighed. Herunder har jeg listet 5 forskellige måder at give og vise kærlighed på. Selvom opdelingen er temmelig forenklet, giver det en fin forståelse og indsigt i de forskelligheder der nogle gange gør det så svært at være to. Og gør man sig umage med at forstå hvilket kærlighedssprog man selv og ens partner taler, ja så kan det være til stor hjælp for fremtidige kæresteproblematikker. Læs tjek selv hvilket/hvilke sprog du og din partner taler

1) Anerkendende ord
Er anerkendende ord vigtige for dig, betyder det meget hvad din bedre halvdel siger til dig. Du gør selv et stort nummer ud af at fortælle hvor meget og hvorfor du sætter pris på ham, og du føler dig elsket når din partner fortæller dig med ord, hvorfor han er sammen med netop dig.

2) Tid med hinanden
Tid med hinanden er vigtig for dig, hvis du skal føle dig elsket. Ligeså prioriterer du selv tid med din kæreste højt, da din tid er det dyrebareste du kan give.

3) Fysisk berøring
At blive rørt ved er afgørende for om du føler dig elsket og anerkendt. Ligeså viser du bedst din kærlighed gennem berøring.

4) Tjenester
Du viser din kærlighed ved at gøre din partner tjenester. På den måde giver du ham udelt opmærksomhed og udviser at han er værd at gøre noget ekstra for. Det betyder meget for dig at han ligeså er villig til at gøre ting for dig.

5) Gaver og materielle ting
Du føler dig elsket når din kæreste bringer dig en gave. At han har tænkt på dig og fundet/købt/medbragt noget til dig, gør dig glad og får dig til at føle dig værdsat. Ligeså giver du selv gerne gaver, når du skal vise at du værdsætte en person

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at spise syltetøjet og lade bollen ligge....