Hvad laver hestene så her i sommerferien?

Kører du bil som en kælling?

bil1

 

Jeg er en fantastisk bilist! I hvert fald hvis du spørger mig selv. Faktisk er jeg så godt kørende, at jeg kan finde ud af helt vildt mange andre ting på samme tid. (Det må man virkelig ikke –det ved jeg!) Men det er bare sådan, at jeg har haft kørekort i mere end 14 år, og jeg synes det er så usandsynligt kedeligt og trivielt det der bilkørsel. Lige da jeg fik kortet, levede jeg højt på Brian-bølgen – skruede op for musikken og drønede derudaf – hvilket afstedkom ikke mindre end to sammenstød med andre biler. Sådan helt dumt fordi jeg bare kørte op i røven på dem ved en fejltagelse. Det satte så stor skræk i livet på mig, at jeg sidenhen har holdt urimelig meget afstand til mine medtrafikanter. Ligeledes har jeg også taget min del af fartbøderne. Da jeg bor i Indre By, og hver dag kører mellem KBH og Taastrup, passerer jeg hvad der må betegnes som fartfællernes Moderstrækning, når jeg begiver mig ud ad Folehaven mod Holbækmotorvejen. 7000 fik jeg i bøde den ene måned bare! Og ja, nu lyder det som om jeg har en usædvanlig tung og dominerende højrefod, når jeg kører bil – men det har nu ikke helt været tilfældet. Derimod skal man på visse strækninger blot liste sig op på sølle 66-67 km i timen, så får man et hak i tuden og er –vupti – adskillige tusind kroner fattigere. (En del af Jer ved nok hvad jeg taler om).
Nuvel: Jeg er 33 år nu. Jeg har to børn. Jeg HAR lært min lektie: Jeg holder afstand til andre biler, og jeg overholder alle fartgrænser til punkt og prikke. ZZZZzzzz. Det betyder til gengæld også at jeg ikke altid er den hurtigste til at flette ind – eller køre frem i et lyskryds der skifter til grønt. Mine tanker zapper simpelthen ud – fordi det er så utroooooolig kedeligt og trivielt at køre bil. Netop derfor lader jeg ofte andre køre, hvis jeg har muligheden. Der er særligt èn anden person i min bekendtskabskreds, som ofte overtager rattet i stedet for mig. Lad os bare kalde ham Holger….
Holger elsker at køre bil! Eller gør han nu også det? I hvert fald mener han selv at han er den ubestridte trafikekspert og elitebilist blandt elitebilister. Bevares, han kører utrolig smooth og helt efter reglerne…. Men hans humør under køreturen… er alt andet end smooth. Faktisk får han nærmest allerede pulsen op inden han sætter sig ind i bilen. Og vi skal ikke køre mange 100 meter, førend han himler over den første håbløse bilist, der ifølge hans ekspertviden, kører aldeles utilstrækkeligt og slet ikke efter reglerne.
Faktisk går han så meget op i den der kørsel (på andres vegne) – at det ofte ikke er spor hyggeligt at køre bil med ham, og det kan være svært at fastholde hans opmærksomhed i en almindelig samtale, fordi han sprutter og hvæser over diverse forseelser, som hans medtrafikanter laver. Han mener selvfølgelig at det er alle de tåbelige og himmelråbende dårlige bilister, der befolker vores veje, som er skyld i hans dårlige humør. – Jeg mener modsat, at trafikken er som den nu engang er, og at man lige så godt kan tilpasse sig og tilgive, når der indimellem sker fejl (jeg vil nemlig også gerne selv tilgives når jeg laver dem). Og sådan er Holger og jeg så forskellige…
Hvad mener du? Er vi generelt bare for dårlige til at køre bil, eller bør vi være lidt mere large med de fej der begås, så længe det hører under bagatelgrænsen og ikke har liv og lemmer på samvittigheden?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad laver hestene så her i sommerferien?